Jumbo bezorgt per Streetscooter in Groningen en Utrecht (update!)

Sinds vandaag bezorgt supermarktketen Jumbo in Groningen boodschappen volledig elektrisch. Met de nieuwe ‘Street Scooter’, een auto die gebouwd wordt in Aken door de Deutsche Post, brengt Jumbo de online bestelde boodschappen in de binnenstad van Groningen voortaan aan huis. Volgende week zal ook Utrecht volgen. De Street Scooters zijn speciaal ontwikkeld voor huis-aan-huis belevering.

De bezorgauto’s worden ingezet door Jumbo Euroborg in Groningen en het solo Pick Up Point in Utrecht. Jumbo kiest voor bewezen technologie en betrouwbaarheid; twee grote pakketdiensten maken al met tevredenheid gebruik van de Street Scooter. Jumbo gaat de  bezorgvloot op termijn verduurzamen en nog dit jaar meerdere elektrische Street Scooters in gebruik nemen. Komende tijd zal het supermarktbedrijf de ervaringen met de nieuwe voertuigen evalueren en bekijken in welke steden nog meer duurzaam bezorgd kan worden. 

In eerste instantie gaat het om twee van deze elektrische bestelauto's. Hoeveel erbij gaan komen weet Jumbo nog niet. Een Streetscooter heeft een actieradius van slechts 80 kilometer, voldoende voor stadsritjes dus, en een laadvermogen van 620kg. Een voordeel is dat deze bestelauto's niet zijn gebonden aan venstertijden in steden. 

 

DEEL HET