Jumbo gaat elektrisch met Scania

Ook supermarktketen Jumbo verduurzaamt: onlangs nam het bedrijf vier Scania 40R vrachtwagens in gebruik. Samen met Scania legt Jumbo ook de laadinfrastructuur aan.

De vier nieuwe Scania’s worden ingezet voor het transport tussen distributiecentra in de omgeving van Veghel. De elektrische vrachtwagens zijn onderdeel van een order van 33 nieuwe voertuigen voor de supermarktketen. Uiteraard zijn ze gespoten in de kenmerkende gele kleur. Het bedrijf heeft zichzelf strikte duurzaamheidsdoelen gesteld, die ze met de inzet van elektrische vrachtwagens wil behalen.

Elektrische vrachtwagens moeten echter ook opladen, en daar is laadinfrastructuur voor nodig. Jumbo heeft dan ook de hulp ingeroepen van Erinion, een dochterbedrijf van Scania. Samen hebben de bedrijven drie laadpale van 200 kW gerealiseerd bij het DC in Veghel. Net zoals veel fabrikanten  biedt Scania met zijn elektrische vrachtwagens ook laadinfrastructuur aan. Hier is namelijk veel expertise voor nodig en goede laadinfrastructuur is cruciaal voor het succesvol inzetten van elektrische vrachtwagens.

DEEL HET