Kühne + Nagel kiest voor elektrische Renault trucks

Ook Kühne + Nagel, één van de grootste logistiek dienstverleners van Europa, zet in op emissieloos vervoer. In Duitsland kiest het bedrijf voor de elektrische modellen van Renault. Een opvallende keuze.

Zes elektrische vrachtwagens van Renault werden onlangs afgeleverd bij Kuehne + Nagel. De E-Tech D modellen zullen gaan rijden vanuit verschillende vestigingen van het bedrijf. Als eerste deed Kühne + Nagel een uitgebreide test met één vrachtwagen in de omgeving van Hamburg. Meer dan een jaar werd de elektrische bakwagen ingezet voor reguliere transporten. De resultaten waren positief. Daarom volgen nu vijf soortgelijke voertuigen.

De keuze voor Renault is hierbij opvallend, vooral omdat de Duitse logistiek dienstverlener niet voor producten uit eigen land is gegaan. Mercedes-Benz biedt immers een soortgelijke elektrische bakwagen aan. Het is echter wel zo dat Renault, samen met zusterbedrijf Volvo, een leidende positie hebben met elektrische vrachtwagens.

Volledig gamma
Renault Trucks is de enige aanbieder die een volledig gamma elektrische voertuigen kan aanbieden, van cargo-bikes tot het zwaarste type trekker voor de lange afstand. Daarbij belooft het Franse merk dat al in 2030 de helft van de verkochte vrachtwagens volledig elektrisch is. Dit is tien jaar eerder dan Europese regels verplichten. In 2040 wil Renault alleen nog maar fossielvrije vrachtwagens verkopen.

Dit past in de klimaatambities van Kühne + Nagel. Het bedrijf heeft zich als doel gesteld alle directe CO2-uitstoot vanaf 2020 te compenseren. In 2030 moet de CO2-voetafdruk met een derde zijn afgenomen. “Ik ben erg blij om samen te werken met Kühne+Nagel”, zegt Frederic Ruesche, Managing Director van Renault Trucks Duitsland. “Het is duidelijk dat we alleen samen actie kunnen ondernemen tegen klimaatverandering. Door samen te werken met een van de grootste logistieke en goederentransferbedrijven, kan Kühne+Nagel de CO2-uitstoot aanzienlijk besparen. We gaan de goede kant op.”

DEEL HET