LDV Maxus herrijst als SAIC Maxus EV80

De ooit in Engeland ontworpen en gebouwde LDV Maxus bestelauto, reïncarneert als elektrische bestelauto met een Chinees bedrijf als producent, SAIC.

China's SAIC Motor Corporation, komt naar Europa. In Luxemburg is de nieuwe divisie SAIC Mobility Europe opgericht en gevestigd. Deze tak is verantwoordelijk voor de introductie van producten en diensten in de Europese markt in de komende jaren, zoals Maxus lichte bedrijfswagens en MG personenauto's.

SAIC Mobility Europe start zijn activiteiten met de lancering van het bedrijfswagenmerk Maxus op de Europese markt. Het eerste model voor Europa is de Maxus EV80, volgens SAIC de eerste volledig elektrisch aangedreven lichte bedrijfswagen op de Europese wegen. 

Er wordt gestart met een project bij zo'n 200 grote fleetowners in Europa die geïnteresseerd zijn in het terugdringen van schadelijke emissies en operationele kosten door nul-emissie bedrijfswagens aan te schaffen. De landen waar SAIC Mobility Europa zich als eerste op richt zijn België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk.

De Maxus EV80 is verkrijgbaar als gesloten bestelwagen en als chassis-cabine. In beide gevallen kan de auto geheel ingericht en opgebouwd worden naar wens van de gebruiker. De laadruimte van de bestelwagen heeft een lengte van 3300 mm, een breedte van 1770 mm en een hoogte van 1710 mm, wat resulteert in een totaal laadvolume van 10,2 m3. De ruimte is toegankelijk via breed openende achter- en zijdeuren. Het maximale laadvermogen bedraagt ​​950 kg. Beide uitvoeringen kunnen een aanhangwagen tot 750 kg trekken.

Actieradius

Met een actieradius in de praktijk van 200 km en een laadtijd van slechts twee uur, is de Maxus EV80 uitermate geschikt voor bedrijven die hun voertuigen hoofdzakelijk in stedelijke gebieden inzetten. Maxus biedt een volledige garantie van 3 jaar op de auto. De garantie op de accu’s bedraagt 5 jaar of maximaal 100.000 km.

Tot de standaarduitrusting van de Maxus EV80 (afhankelijk van de uitvoering) behoren parkeersensoren achter, airconditioning en elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels. De merknaam Maxus werd in 2005 door de onderneming LDV Vans in China geïntroduceerd en in 2011 door SAIC verworven. De officiële lancering van de Maxus EV80 in Europa is gepland voor 2019. 

LDV stond voor Leyland Daf Vans en werd op zeker moment verzelfstandigd. Russen namen het over en die verkochten weer door aan SAIC. 

DEEL HET