LNG tankstation nabij dc Albert Heijn Zaandam

Het heeft vele jaren geduurd, maar nu is het er: het LNG tankstation in Zaandam. Al sinds 2011 hebben Albert Heijn en zijn vervoerders zich beijverd voor een eigen LNG tankstation nabij de hoofdvestiging van het supermarktbedrijf.

De opmars van LNG als brandstof voor wegtransport rechtvaardigt de investering in de nieuwe tankinstallatie, die de huidige semi-mobiele tankinstallatie van ENN in Zaandam vervangt. De installatie voldoet ruimschoots aan de laatste stand der techniek en wet- en regelgeving, dat laatste was jaren een heikel punt, en heeft een opslagcapaciteit van 60.000 liter – voldoende voor het afvullen van zo’n 150 vrachtwagens per dag. ENN heeft samen met Simon Loos een ingenieus tankvrijgave- en registratiesysteem ontwikkeld: een speciaal ingebouwde voertuigkoppeling communiceert draadloos met het tankstation, dat daardoor alle relevante truck-, tank- en chauffeurs­informatie automatisch en op afstand uitleest. Er is hiermee dus geen handmatige invoer meer nodig, waarmee de voertuig- en tankinformatie 100% betrouwbaar en digitaal beschikbaar is voor  wagenparkbeheerders. Een oplossing die zowel de snelheid en veiligheid van de transactie als de betrouwbaarheid van voertuig- en brandstofinformatie ten goede komt, zegt Simon Loos in een persbericht.

Het nieuwe station wordt gebruikt door de Albert Heijn-vervoerders in de regio, dus niet alleen door Simon Loos. Het is 24/7 toegankelijk en wordt op afstand gemonitord door ENN’s Operations afdeling. Deze afdeling heeft overigens ook gezorgd voor een veiligheidstraining en tankinstructie aan, en certificering van alle 160 chauffeurs van onder andere Simon Loos die de nieuwe tankinstallatie gaan gebruiken. 

DEEL HET