LZV op gas bij Vos Logistics

Vos Logistics zet voor klant Pipelife twee nieuwe LNG Ecocombi in. Zo willen partijen de gezamenlijke doelstellingen van de bedrijven op het gebied van duurzaamheid en kostenefficiëntie verwezenlijken.

De samenwerking tussen Pipelife, een van de grootste fabrikanten van kunststof leidingsystemen en hulpstukken in Europa  In januari 2016 heeft Pipelife, een van de grootste fabrikanten van kunststof leidingsystemen en hulpstukken in Europa, al haar binnenlandse en internationale transport toevertrouwd aan Vos Logistics, dit als gevolg van een sinds 2013 succesvolle samenwerking met Pipelife België. Het gaat hierbij om alle dagelijkse zendingen vanuit Enkhuizen naar verschillende bouwterreinen en detailhandelaren. Hiervoor worden verschillende transportmiddelen ingezet, waaronder semi diepladers, kraanwagens voor lengte transport en tautliners.

Hoewel Vos zich continue blijft richten op het beperken van lege kilometers, blijft het het doel om zoveel mogelijk gebruik te maken van LNG-trucks. LNG draagt bij aan de doelstelling van beide bedrijven om hun uitstoot van schadelijke stoffen zoals NOx, SOx, fijnstof en broeikasgassen te verminderen.

Bij LNG-trucks is de uitstoot van CO2 tot wel 15% minder in vergelijking tot trucks die op diesel rijden, zegt Vos. Daarnaast kunnen trucks die op LNG rijden eventueel ook op vloeibaar biogas (LBG) rijden, waardoor ze bijdragen aan een duurzaam energieverbruik en een betere leefomgeving. De Ecocombi, een B-Double, kan per rit 60% meer vervoeren (145 m3).

DEEL HET