Meewind en OrangeGas willen Nederland 'ontdieselen'

OrangeGas en duurzaam beleggingsfonds Meewind bouwen hun samenwerking op het gebied van groene brandstoffen verder uit. Het grootste landelijke netwerk van groene tank- en laadstations groeit naar 1000 locaties. 

Meewind doet daarvoor een forse deelneming in OrangeGas. Doel is om het gebruik van vervuilende diesel een halt toe te roepen. In Nederland rijdt 22% van de voertuigen op diesel, debet aan 55% van het totale brandstofverbruik en nagenoeg alle fijnstof en NOx-emissie. Grootste groep vervuilers zijn ruim 850.000 bestelauto’s. Door die op groen gas of groene stroom te laten rijden, reduceert de uitstoot praktisch naar nul. Als het gaat om hét alternatief voor diesel is OrangeGas marktleider in Nederland: met Groengas, snelladers met groene stroom, CO2 voor milieuvriendelijk koelen en in de toekomst ook waterstof en LBG.
 
Ontdieselen naar Duits voorbeeld
In Duitsland is de ontdieseling van wagenparken al in een stroomversnelling geraakt en zijn zelfs nieuwe dieselauto’s in veel steden niet welkom. Zeker nu Volkswagen in Duitsland heeft aangegeven dat binnen drie jaar alle types ook op CNG kunnen rijden én er veel extra CNG-stations komen. Wereldwijd stoppen grote automerken met de ontwikkeling van dieselmotoren. Meewind en OrangeGas willen Nederland ook zo snel mogelijk ontdieselen.
 
Lokaal, schoon en voordelig
 
OrangeGas heeft op dit moment twee eigen Groengas-productielocaties en 65 tankstations met uitsluitend schone brandstoffen, waarvan de verkoop aan de pomp dit jaar weer stijgt met 35-40%. OrangeGas is de enige aanbieder van een totaal gesloten eigen keten van groengasproductie tot aan tankstation. Doel van de investering van Meewind is snelle groei naar tien Groengas-productiefaciliteiten en 1000 groene tankstations. Meewind neemt de aandelen over van GP Groot en Stichting Doen.
 
Groene toekomst voor transport
 
Willem Smelik van Meewind: “Meewind heeft al jaren ervaring met financiering van opkomende duurzame energieprojecten zoals wind op zee en geothermie. Dit is onze eerste stap in duurzame mobiliteit. De toekomst van transport is groen. Voor zakelijk transport is groen rijden nu al van groot belang. Denk aan de busjes van PostNL en de wagens van de SuikerUnie die al op Groengas rijden. Wij geloven in de aanpak van OrangeGas: veel locaties met veel keuze voor de klant. En onze participanten staan te springen om meer te investeren in duurzame energieprojecten.“
 
 

DEEL HET