Mercedes breidt motorenaanbod uit

De voornaamste kenmerken van de verbeterde motor zijn volgens Mercedes dat het blok niet alleen beter presteert, maar dat het ook minder brandstof daarvoor nodig heeft. Voornaamste kenmerken zijn een hogere inspuitpiekdruk, van 2700 bar en een nieuwe turbo, die a-symmetrisch is en die door Mercedes zelf is ontwikkeld.

Hierdoor verbetert volgens de fabrikant de trekkracht bij lage toerentallen en blijft de emissie nog beter binnen de perken. Het aanbod aan vermogens varianten wordt uitgebreid met een versie van 507 pk. De Actros is per direct leverbaar met de nieuwe motor.

Bij gemiddelde inzet en een kilometrage van 130.000 km/jaar, verbruikt een Mercedes-Benz Actros met een 2e generatiemotor ongeveer 1.100 liter minder diesel en stoot hij ongeveer drie ton minder CO2 uit, zegt Mercedes. Met de nieuwe naam Fuel Duel PowerBooster hint Mercedes-Benz naar de ogenschijnlijk tegenstrijdige prestatie van de motor: een hoger koppel dat al bij lagere toerentallen beschikbaar is. Meer kracht dus, maar desondanks met een lager verbruik.

Sinds de komst van de vierde generatie Actros, zet Mercedes actief demotrucks in bij vervoerders om in de praktijk te bewijzen dat Mercedes de zuinigste is. Deze werkwijze, ontstaan in Nederland, is door de fabriek in Duitsland overgenomen.

DEEL HET