Mercedes kondigt batterij met 1000 kilometer bereik aan

Een tractiebatterij met een bereik van duizend kilometer is op dit moment de heilige graal in de ontwikkelingsafdelingen van de auto-industrie. Mercedes suggereert dat het ze gelukt is en toont de batterij voor het eerst op 3 januari 2022.

Natuurlijk wed hiertoe een prototype getekend, de Vision EQXX, waarvan een bijgaand een typische teaser-foto. Mercedes zegt dat de batterij minder dan tien kWh nodig heeft om honderd kilometer af te leggen,. Dat zou inderdaad een forse doorbraak zijn, de zuinigste elektrische auto’s zitten nu rond de 13 kWh per honderd kilometer.

Mercedes EQS

Op dit moment is de wereld nog erg onder de indruk van de Mercedes EQS, een bijzonder gestroomlijnde variant van de S-klasse. Uiteraard vol-elektrisch. Maar volgens bronnen op sociale media, is de verdienste van de EQS vooral diens stroomlijn. Intussen zal de batterij  van de Vision EQXX alweer een volle stap verder zijn dan de EQS. Dat wil zeggen dat de energiedichtheid van de cellen nog eens twintig procent beter zal zijn dan van de EQS. Op 3 januari weten we meer.  

DEEL HET