Mercedes Sprinter: schoner en gewichtiger

Mercedes komt met een iets zwaardere topversie van de Sprinter, met een iets sterkere motor en een motorenserie die over de hele breedte voldoet aan Euro 6. 

De zwaarst leverbare Srpinter had tot dusverre een GVW van 5,5 ton. In een recent verleden weden er ook zes tons chassis gebouwd. Nu Euro 6 eraan zit te komen en nu aartsrivaal VW samen met MAN een nieuwe Crafter ontwikkelt, ziet Mercedes aanleiding om een 5,5 tons versie te introduceren. Die mag 450 kg meer laden dan de vijf tons versie. 

Duidelijk is dat Mercedes nog even extra de aandacht op de zware Sprinters wil vestigen. Aartsrivaal Volkswagen komt deze zomer met een nieuwe Crafter, waarvan de zwaarste varianten MAN TGE zullen gaan heten. Details hiervan zijn nog niet bekend, maar vast staat dat dit een complete serie zware bestelauto's wordt met motoren die, net als nu bij Mercedes, keurig aan Euro 6 zullen voldoen.

De onderhuids opgewaardeerde Sprinter komt ook met een nieuwe variant van de 2,2 liter CDI-motor, die goed is voor 143 pk. Volgens Mercedes leveren de Sprinter-motoren ook meer koppel, onder andere met het oog op aanhangwagenwerk.  

DEEL HET