Mercedes toont Urban eTruck

Mercedes-Benz komt met een volledig elektrisch aangedreven 26 tons truck voor zware stads distributie. Het gaat hier om een zogenaamde plug-in elektrische aandrijving, dus zonder hulpmotor aan boord. De accu's zijn aangebracht binnen het chassis waar ruimte over is nu er geen cardanas nodig is. De elektromotoren zelf zijn aangebracht vlak bij de achterwielen van de truck.

De accu's aan boord van de truck wegen rond de 2,5 ton maar met alle conventionele componenten er uit blijft er een meergewicht van 1700 kilo over. Dat kan doordat er geen motor, versnellingsbak, olie, brandstof en AdBlue meer aan boord is. De Europese wetgeving geeft voor alternatieve aandrijflijnen een ton extra ruimte waardoor het laadvermogen van de 26 tonner slechts 700 kilo lager is dan dat van een conventioneel aangedreven Antos.

De actieradius van de nieuwe Urban eTruck bedraagt rond de 200 kilometer. Mercedes-Benz toont tijdens de komende IAA in Hannover het definitieve design van de Urban eTruck. Serieproductie staat gepland vanaf 2020, tot die tijd zal Mercedes uitvoerige veldtesten gaan uitvoeren met het nieuwe distributie concept.

 

DEEL HET