Mercedes: update voor Vito en elektrische eVito Tourer

Elektrische aandrijving voor de eVito Tourer met een bereik van 420 kilometer, minimale retouches aan de grille en de bekende OM654 dieselmotor voor de Vito. Dit zijn de voornaamste wijzigingen aan de besteller van Mercedes.

De diesels zijn natuurlijk weer beetje schoner. Mercedes biedt de genoemde motor voor achterwiel aangedreven Vito’s aan vanaf 136 pk tot 190 pk en de Tourer kan zelfs met een 239 pk versie geleverd worden, wat wel veel is in een land waar je straks nog 100 km/h mag. Verder blijft de OM622 de keuze voor de voorwielaangedreven exemplaren met 102 of 136 pk. De achterwiel aangedreven versies kunne met een negentraps automaat geleverd worden.

Tesla-bereik

De eVito Tourer kan gezien worden als de Vito met Tesla-bereik. De 90 kWh batterij kan de eVito 420 kilometer lang aandrijven. Het maximum vermogen bedraagt 150 kW en binnen die kwartier is de batterij met de snellaader weer grotendeels bij de les. Het is te hopen dat Mercedes-Benz Nederland hiervan een dubbele-cabine versie uitbrengt, het zou een succesvol concept kunnen zijn in het MKB-segment. Als eVito Tourer wordt dit wellicht de norm bij taxi- en hotelshuttle-vervoer.

Digitale binnenspiegel

Leuk detail is verder de zogeheten digitale binnenspiegel, waarin de Vito het beeld projecteert van wat zich achter het voertuig afspeelt. Het is een van de dertien assistentiessystemen die Mercedes bij de vernieuwde Vito aanbiedt. Het gaat daarbij vooral over intelligent remmen, een adaptieve cruise control, een actieve parkeerassistent, spoorassistent en dodehoek assistent. Het infotainmentsysteem is verder uitgebreid en er zijn nieuwe diensten bij Mercedes-Benz Pro-Connect.

DEEL HET