Nieuwe VW Crafter ook als MAN TGE

De nieuw te introduceren bestelauto van Volkswagen voor het zwaarste segment, de Crafter, komt ook als MAN TGE de markt op. De introductie is voorzien op de IAA van Hannover in september 2016. 

Het huidige model is de vrucht van samenwerking tussen Mercedes-Benz en Volkswagen. Echter Mercedes heeft de samenwerking opgezegd, de Duitsers werken liever samen met Renault. Aangezien de Crafter bij de Mercedes-fabriek in Bremen wordt gebouwd, moet Volkswagen naar een andere productielocatie omzien. Die komt er en wel in Polen, een uurtje oostelijk van Poznan. Daar heeft Volkswagen 800 miljoen euro geïnvesteerd in een compleet nieuwe fabriek waar het nieuwe model gebouwd gaat worden. Dat nieuwe model zal dus ook als MAN TGE op de markt komen.

In de jaren tachtig en negentig vand e vorige eeuw, werd de voorganger van de VW Crafter, de LT, ook al als MAN verkocht. Die heette toen G90 (foto) en was niet zo bijzonder populair. De lichtste G90 had een GVW van 7,5 ton. Voor MAN betekent de komst van de TGE een antwoord op de Iveco Daily en een fikse afronding naar beneden van het leveringsprogramma. Klanten van MAN kunnen nu voor alle typen voertuigen van drie tot 60 ton bij MAN terecht.  

 

 

DEEL HET