Nikola: 'Waterstoftruck komt in april 2019'

De Amerikaanse start-up Nikola heeft aangekondigd dat de Nikola One waterstoftruck waaraan het bedrijf nu dik twee jaar werkt, in april aanstaande de markt op komt. Daarnaast het bedrijf nog enkele nieuwe producten.

Zo werkt Nikola ook al geruime tijd aan een hele krachtige elektrische vierwielaangedreven terreinauto. Bij de introductie van de waterstoftruck, wordt ook een waterstof tankstation onthuld, dat goed zou zijn voor 2,3 megawatt.

Twintig procent

Nikola zegt dat met hun waterstoftruck bestaande transportbedrijven hun operationele kosten met twintig procent kunnen verlagen ten opzichte van dieseltrucks. De waterstof-elektrische truck van Nikola zou verder 1000 pk hebben en een actieradius van 1600 km. Nikola plant een eigen netwerk van waterstof tankstations in de VS. Rond 2028, over tien jaar dus, wil Nikola 700 waterstof tankstations exploiteren in de VS, die dagelijks 8.000 kg waterstof produceren.  De waterstoftruck van Nikola mag zich in de belangstelling verheugen van grote Amerikaanse klanten, waar de truck hoogstwaarschijnlijk volgend jaar op proef gaat rijden. Tot dusverre heeft Nikola naar eigen zeggen voor elf miljard dollar aan pre-orders voor de truck ontvangen.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten