Opel komt met derde generatie Vivaro

Sinds de introductie van de eerste generatie in 2001 van de Vivaro zijn er wereldwijd circa een miljoen exemplaren van verkocht. Met drie verschillende lengtevarianten en de nodige innovaties is de nieuwe Opel Vivaro klaar voor een nieuw hoofdstuk. De expertise van Opel is niet onopgemerkt gebleven: Opel wordt verantwoordelijk voor de wereldwijde ontwikkeling van lichte bedrijfswagens voor Groupe PSA in zijn geheel.

De nieuwe Vivaro deelt zijn carrroserie en techniek met de PSA Groep. Die bouwt niet alleen een soortgelijke bestelauto voor Citroën en Peugeot, maar ook voor Toyota. De vorige generatie deelde Opel de Vivaro-techniek nog met Renault en Fiat.

De nieuwe Vivaro is te bestellen vanaf eind februari en arriveert tegen het einde van de zomer bij de Nederlandse dealers. De Vivaro is er als Gesloten Bestelwagen, Dubbele Cabine met maximaal zes zitplaatsen en Platform Cabine voor verschillende soorten opbouw. Tevens zal de Vivaro voor het eerst in drie lengtevarianten worden aangeboden: 4,60 meter, 4,95 meter en 5,30 meter. In de langste variant kunnen objecten tot 4,02 meter veilig worden vervoerd dankzij de FlexCargo doorlaadmogelijkheid onder de passagiersstoel.

De versie met een laadcapaciteit van 6,6 kubieke meter biedt een laadvermogen van 1.400 kg, ofwel 200 kg meer dan zijn voorganger. Het maximale trekgewicht van 2.500 kg is zelfs 500 kg hoger. De Vivaro is met 1,90 meter niet de hoogste in het segment, maar hiermee past hij wel in parkeergarages en -kelders waar hogere bestelwagens doorgaans niet kunnen komen.

De nieuwe Opel Vivaro rijdt en voelt volgens Opel als een personenauto. Systemen als een Head-up display, 180 graden achteruitrijcamera, Forward Collision Alert en Automatic Emergency Braking zorgen voor een ontspannen rit. De Vivaro wordt ook leverbaar met de modernste infotainmentsystemen.

Elektrische versie

De nieuwe Vivaro is het volgende hoofdstuk in het strategische meerjarenplan PACE!, dat is gericht op investeren in groeisegmenten met hoge volumes. In 2020, volgend jaar dus, wordt het aanbod van de Vivaro uitgebreid met een volledig elektrisch aangedreven variant. Daarmee zet Opel de eerste stap op weg naar elektrificatie van het bedrijfswagenaanbod. De elektrische Vivaro is ideaal voor kortere ritten in dorpen en buitenwijken en voor de ‘last-mile’ distributie van goederen in stedelijk gebied.

Lengtevarianten

Dankzij een gezamenlijk te gebruiken voertuigplatform kan Opel de Vivaro in drie lengtevarianten aanbieden. De compactste versie van 4,60 meter lang is wendbaar en heeft een draaicirkel van 11,3 meter. De standaard laadinhoud bedraagt 4,6 m3 en kan worden uitgebreid tot 5,1 m3 dankzij de FlexCargo doorlaadmogelijkheid onder de passagiersstoel. Hierdoor kunnen objecten van maximaal 3,32 meter lengte worden meegenomen.

De lengtevarianten van 4,95 en 5,30 meter hebben een laadinhoud van respectievelijk 5,8 en 6,6 m3. Dankzij FlexCargo kunnen objecten van maximaal 3,67 of 4,02 meter lengte worden vervoerd. Het interieur heeft talrijke opbergvakken en verandert in een handomdraai in een mobiel kantoor. De rugleuning van de passagiersstoel is eenvoudig plat te leggen en dan heeft de bestuurder een ‘tafeltje’ tot zijn beschikking.

 

DEEL HET