Oxis komt in 2016 met Lithium Zwavel batterij

Het Britse bedrijf Oxis denkt dat het in 2016 de eerste batterijen zo ver heeft ontwikkeld dat ze geschikt zijn voor tractie in bijvoorbeeld (bedrijfs)auto’s. De Britten hebben een doorbaak bereikt ten aanzien van de energie dichtheid van batterijen. Door gebruik te maken van Lithium in combinatie met zwavel, is een energiedichtheid haalbaar van 300Wh/kg. Daarmee is een dergelijke batterij een stuk sterker dan een vergelijkbare Lithium-Ion batterij. Oxis heeft in achttien maanden tijd de capaciteit van hun experimentele batterij vertwaalfvoudigd.

De batterij is niet alleen sterker, maar ook nog goedkoper. Dit komt doordat zwavel relatief goedkoop is. De nieuwe batterij haalt bovendien de 25Ah en dat is volgens insiders nog niet vertoond. het bedrijf verwacht op korte termijn, dus volgend jaar, de 33 Ah te halen.

Lithioum-zwavel batterijen zijn met 500 Wh/kg stukken sterker dan Lithium-Ion, waar hooguit 150 tot 200 Wh/kg zou worden gehaald. Tot nu toe zijn testen waarbij de batterij 1500 keer werd ontladen en weer herladen, probleemloos verlopen. De Britten werken in hun project samen met Spanjaarden en met TNO.

DEEL HET