Paccar gaat samen met Cummins en Daimler accu’s bouwen

Onder de naam Amplify gaat DAF-moederbedrijf Paccar samen met Cummins en Daimler accu’s produceren in Amerika. De joint venture is nu officieel van start gegaan.

De drie producten hebben besloten de krachten te bundelen op weg naar een duurzame toekomst. Paccar, Accelera by Cummins en Daimler Truck bezitten elk 30% van de aandelen van de nieuwe joint venture, die onder de naam Amplify Cell Technologies gaat werken. De overige 10% komt in handen van Eve Energy, een grote producent van accu’s. Zij leveren zowel het ontwerp van de accu’s als de kennis voor het produceren ervan.

Binnenkort start de constructie van een compleet nieuwe fabriek in Marshall Country, Missouri. Deze heeft een capaciteit van 21 Gwh (gigWatt / uur) en biedt werk aan zo’n 2.000 Amerikanen. In 2027 moet begonnen worden met de productie van de accu’s, die hun weg gaan vinden naar elektrische vrachtwagens in Noord-Amerika.

De accu’s die men gaat maken zijn lithium-ijzer-fosfaat (LFP) accu’s, een al gebruikelijk type. Er is geen sprake van dat we de in Amerika geproduceerde accu’s ook in de modellen van DAF gaan terugvinden, maar in ieder geval levert de joint venture waardevolle kennis op voor het Nederlandse merk.

DEEL HET