Peugeot onthult elektrisch aangedreven Boxer

In het segment van anderhalf tons bestelsauto’s is er nog weinig te merken van elektrificering. Peugeot brengt daar nu verandering in met de aankondiging van de e-Boxer, die in de komende maanden op de markt komt.

Peugeot biedt de grootste bestelauto uit hun aanbod aan met keuze uit twee batterijen. Een van  37 kWh en een van 70 kWh. Dezelfde strategie dus als bij de kleinere Expert. Vanzelfsprekend leidt dit tot verschillende acteradii. Daarom behoudt Peugeot de 37 kWh batterij voor aan de kleinere Boxer-modellen, die toe kunnen met een actieradius van 200 km, en de grotere voor de forser uitgevallen bestelauto’, met een acteradius van 340 km. Er is sprake van  twee laadmogelijkheden, éénfase 7kW of driefase 22 kW. De e-Boxer kan dus thuis worden opgeladen of langs de snelweg met een snellader. De e-Boxer beschikt over minimaal 90 kW (122pk) vermogen en een koppel van 260 Nm.

De batterijen zijn van het Lihium-Ion type en ze zijn aangebracht onder de laadbodem. Peugeot zegt dat de beladingsgraad maximaal 1830 kg bedraagt. Prijzen worden binnenkort bekend gemaakt, zegt Peugeot.

DEEL HET