Renault Trucks opent werkplaats midden in Lyon

Voor de complete logistieke keten, van de grootste vrachtwagen tot aan bakfietsen toe, wil Renault Trucks een oplossing bieden. Om dit te ondersteunen opent Renault een werkplaats in de stadsdistributiehub van Lyon.

De werkplaats is weinig anders dan andere servicepunten van Renault, behalve dat deze zich midden in de stad bevindt. De ‘Renault Trucks City’ bevindt zich namelijk in het Hôtel de Logistique Urbain’. In dit bijzondere verzamelgebouw, dat eind maart geopend wordt, worden goederen voor de binnenstad van Lyon gelost, gesorteerd en op kleinere transportmiddelen overgeladen.

Renault Trucks speelt graag mee in de stadsdistributie. Naast vrachtwagens en bestelauto’s biedt het merk ook kleinere transportmiddelen aan. Het verkoopt ook cargo-bikes van het merk Kleuster, die zelfs in de Renault-fabriek in elkaar gezet worden. In de werkplaats is dan ook niet alleen plaats voor twee middelgrote vrachtwagens, maar ook een ruimte voor onderhoud en reparatie van cargo-bikes.

Met het servicepunt in het HLU-gebouw wil Renault Trucks zo dicht mogelijk bij de ontwikkeling van duurzame stadslogistiek te komen. Dit past in de strategie van het merk om producten te bieden voor de hele logistieke keten. Zeker in de stedelijke distributie in zero-emissiezones wil Renault Trucks graag een rol van betekenis spelen. Als het servicepunt in Lyon een succes blijkt, wil Renault dit concept ook in andere steden toepassen.

DEEL HET