Renault Trucks vernieuwt T-Serie

Drie jaar na de introductie van de Renault Trucks T-serie komt het Franse merk met belangrijke noviteiten voor meer efficiency en duurzaamheid.

Renault heeft voor de nieuwe generatie van de T-serie het eigen gewicht teruggebracht, de stroomlijn verbeterd en de aandrijflijn geoptimaliseerd. Het grootste nieuws is dat de 13 liter krachtbron voortaan met common-rail systeem geleverd gaat worden. Deze motor die door moeder Volvo ook wordt toegepast was de laatste non-common rail motor in het Euro-6 tijdperk. Met de stap naar common-rai en verbeterde inspuittechnieken maakt Renault Trucks nu meteen de stap naar Euro-6 C, een stap die eind dit jaar genomen moet worden. Naar verwachting zal ook Volvo deze common rail techniek gaan toepassen voor de 13 liter krachtbron.

Andere innovaties betreffen nieuwe aerodynamica door nieuwe onder- en topspoilers, gewichtsbesparingen van 114 kilo en de installatie van een predictive cruise control systeem. Renault volgt hier de door Volvo inzette weg met een systeem wat werkt met GPS informatie.

Dit zogenaamde Optivision systeem wordt aangeboden in een speciaal Fuel Eco+ pakket met onder meer eco-cruise, optiroll, een uitschakelbare compressor en een variabele stuurpomp. Ook maakt een start-stop systeem deel uit van dit pakket. Volgens eigen zeggen zal de nieuwe techniek aan boord van de Renault Trucks T- modellen zorgen voor tot vijf procent lager brandstofverbruik en een evengrote besparing aan CO2 uitstoot.

DEEL HET