Renault vernieuwt compleet bestelauto-aanbod

Renault is een toonaangevende speler in bestelautoland en om dit te onderstrepen komt het bedrijf met een reeks vernieuwingen aan het trio bestelauto's dat men aanbiedt. Daarbij markeert een facelift het begin van een reeks vernieuwingen.

De Renault Master en de Trafic krijgen een nieuw interieur alsmede nieuwe motoren. De Master krijgt tal van rijhulpsystemen. Verder laat Renault een nieuw Kangoo-concept zien met elektrische aandrijving, dat suggereert dat de dieselmotor in deze stadsRenault zijn langste tijd gehad heeft.  Uiteraard blijft de Master Z.E. in het aanbod, Renault heeft hiermee voorlopig de markt, die schreeuwt om dit type bestelauto, vrijwel voor zichzelf.

Toch, voor diegenen die de diesel, en dat zijn er voorlopig veel meer, heeft Renault de 2,3 liter motor vernieuwd en voorzien van de laatste Euro 6 updates. Mede daardoor en door de twinturbo-techniek zouden de motoren weer wat zuiniger zijn geworden. Wat betreft rijhulp, gaat het met name om zichtsystemen dicht rondom de Master.

Trafic

Ook de Trafic krijgt een neusje dat meer in lijn is met de personenauto's van Renault. Dat betekent nieuwe lampen, een meer high-tech uitstraling meer chroom en een nieuw interieur met extra's die de berijder helpen met het doen van zijn administratie.  Hier hoort natuurlijk ook een stukje connectiviteit aan boord bij de Trafic die verder is voorzien van een twee liter diesel motor, eventueel gekoppeld aan een zestraps automaat met dubbele koppeling.   

Nissan en Mitsubishi

Renault suggereert verder luid en duidelijk dat er van de Trafic nog meer varianten komen, te weten een Nissan NV 250 en een Mitsubishi waarvan de naam nog niet bekend is. Het zou voor het eerst sinds de jaren '90 zijn dat Mitsubishi met een gesloten bestelauto terugkeert op de Europese bestelautomarkt. Modellen van Mitsubishi zijn nog sporadisch te koop, alle met bouwjaren in de vorige eeuw.

DEEL HET