Rolande streeft naar 30 eigen LNG-tankstations

Met een substantiële vervolginvestering van NIBC Investment Partners kan LNG-specialist Rolande uit Tilburg zijn activiteiten op het vlak van het verduurzamen van zwaar goederenvervoer versnellen.

Rolande heeft een groeiend netwerk LNG-tankstations in Europa en is daarnaast actief in de productie van bio-LNG. Rolande wijst erop dat CO2-emissies met LNG tot 20 procent gereduceerd kunnen worden ten opzichte van diesel. Met bio-LNG bespaart zwaar wegtransport 99,8 procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel, aldus Rolande.

Dertig tankstations

“Inmiddels beschikken we over twintig tankstations in Nederland, België en Duitsland”, licht Jolon van der Schuit, ceo van Rolande toe. “Mede dankzij deze extra investering van NIBC Investment Partners gaan we dat in 2022 uitbreiden naar boven de dertig. Bovendien zijn we onze eigen productiefaciliteiten voor lokaal bio-LNG aan het opzetten. Samen zorgen we voor een duurzame toekomst voor zwaar wegtransport.”

“Sinds onze eerste investering in 2019, zien we dat de markt voor LNG-trucks sterk is blijven groeien”, vult Mathijs Voogt van NIBC Investment Partners aan. “We steunen Rolande graag in hun belangrijke bijdrage aan de energietransitie. Het bedrijf is een prachtig voorbeeld van een innovatieve onderneming die goed past binnen onze investeringsstrategie en waar we graag in blijven investeren.”

DEEL HET