Scania breidt BEV range uit met distributie- en bouw

Scania breidt het aanbod van elektrische trucks uit met bouw- en distributie modellen met nieuwe vermogens- varianten en een grotere keuze aan cabines en chassis configuraties. 

De EM C1-2 elektromotor is voortaan ook leverbaar met 210- en 240 kW, vermogens die uitstekend tot hun recht komen in het distributietransport. De EM C1-2 elektromotor is wat compacter dan de sterkere varianten, waardoor er meer ruimte in het chassis overblijft voor accu's of bijvoorbeeld steunpoten. De motor levert volgens Scania een soepele vermogensopbouw en is voorzien van twee versnellingen. Feitelijk is het de elektrische vervanger van de bekende 9- liter Scania dieselmotor. 

De nieuwe elektrische Scania trucks zijn leverbaar met de P- cabine en met een groot aantal chassis varianten, waaronder ook 6x4 modellen. De maximale actieradius bedraagt volgens Scania 520 pk voor 29 tons trucks. Tegelijk met de nieuwe generatie elektrische trucks komt Scania ook met nieuwe PTO functies voor het aandrijven van hydraulische toepassingen of elektrische transportkoeling. 

DEEL HET