Scania werkt samen met Ericsson

Truckbouwer Scania en communicatiegigant Ericsson slaan de handen ineen  op het gebied van connectiviteit in het verkeer. Dat maakten de ondernemingen bekend op het Mobile World Congress in Barcelona. 

Vooral de komst van het 5G netwerk biedt volgens Scania en Ericsson kansen voor het realiseren van continue communicatie tussen voertuigen onderling in het verkeer, alsmede de communicatie tussen voertuig en infrastructuur.  ''Met 5G  zien we grote perspectieven voor betrouwbare communicatie via mobiele netwerken'', zegt Scania.

Scania is een pionier op het gebied van platooning, waarbij luchtweerstand en brandstofverbruik flink worden verminderd.  Maar de wet voorkomt dat trucks nog dichter achter elkaar mogen rijden, wat technisch wel mogelijk is, aldus Scania. Onderzoek in samenwerking met Ericsson heeft uitgewezen dat met 4G en 5G, een voldoende betrouwbare communicatie kan worden bewerkstelligd om veilig en toch op korte afstand trucks in een peloton te kunnen laten rijden.

In een breder perspectief geldt dat wanneer er ook met infrastructurele systemen gecommuniceerd kan worden, het veel makkelijker wordt voor trucks om aan te sluiten in een platoon of juist eruit te te gaan. Met de nieuwe systemen kan dat allemaal veel makkelijker, aldus Scania. 

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten