Shell: 'Meer vraag naar LNG in China en Europa'

Shell verwacht dat de wereldwijde vraag naar LNG dit jaar met 35 miljoen ton zal toenemen. Het afgelopen jaar zag Shell een groei van 27 miljoen ton. Dat meldt het bedrijf in de nieuwste LNG Outlook.

Shell verwacht dat er in 2030 280.000 trucks op LNG zullen rijden. In China is dit aantal nu al bijna gehaald. Volgens Shell rijden er daar nu meer dan 200.000 trucks op LNG. 

Alleen al in China steeg de vraag naar LNG met 40%, wat goed is voor 16 miljoen ton. De reden is dat de Chinezen de luchtkwaliteit in hun land sterk willen verbeteren, aldus Shell. "Met name in enkele grote Chinese steden is grote vooruitgang geboekt met betrekking tot luchtkwaliteit. Het laat zien welke voordelen LNG te bieden heeft", zegt Shell. Aan de aanbodkant ontwikkelt Australië zich tot een exporteur die inmiddels net zo veel LNG uitvoert als Qatar. Beide landen zullen als leverancier gaan fungeren voor landen die van hun kolenmijnen af willen, zegt Shell.

Shell laat weten dat de afnamecontracten van landen een steeds langere duur hebben. Werden contracten voorheen voor een duur van zes jaar afgesloten, inmiddels is dit opgelopen tot dertien jaar.  

DEEL HET