Slimme verkeerslichten op ring Tilburg

GVT Transport & Logistics gaat profiteren van de nieuwe techniek van zogeheten slimme verkeerslichten. Het bedrijf is ‘connected’ met de slimme verkeerslichten (iVRI’s) op de randwegen van Tilburg. Aan de Burgemeester Letschertweg (N260) en de Burgemeester Bechtweg (N261) staan sinds kort 21 slimme verkeerslichten.

Door de communicatie tussen iVRI’s en trucks van GVT, hebben vrachtwagens, indien de situatie het toelaat, een streepje voor op andere weggebruikers. Ze hoeven minder te stoppen en op te trekken, waardoor de doorstroming en de verkeersveiligheid verbetert. De iVRI’s dragen op die manier bij aan een lager brandstofverbruik en daarmee aan minder CO2 -uitstoot en een betere luchtkwaliteit.

In 2015 startte gemeente Tilburg met de voorbereiding voor de implementatie van de slimme verkeerslichten. Naast de installatie van de iVRI’s, werd in een simulatie (2019) duidelijk wat de beoogde effecten op het verkeer zijn. De gemeente Tilburg werkt in dit project samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Noord-Brabant, SmartwayZ.NL, GVT Transport & Logistics, Dynniq, Vialis, Midpoint Brabant en TNO.

DEEL HET