Streetscooter komt met chassis-cabine van 20 kuub

Streetscooter, de start-up uit Aken die onder de vleugels van Deutsche Post DHL elektrische auto's bouwt, pakt door met een groter model, de Streetscooter Work XL. Op basis van een Ford Transit komt er een grotere 'pakjesbus' die twintig kuub laadvolume heeft. Klanten kunnen kiezen uit verschillende actieradii.

Dit jaar nog zullen er 150 exemplaren van deze chassis-cabine op Transit basis gebouwd gaan worden. Dit gebeurt volgens de specificatie van DHL. Tot einde 2018 zullen er dan nog eens 2500 geproduceerd worden. Op die manier hoopt DHL op jaarbasis uiteindelijk 12.500 ton CO2 te besparen en 4,75 miljoen liter diesel.

De Work XL kan aangeschaft worden met batterijen van 30 of van 90 kWh. Die maken een actieradius van resp. 80 en 120 kilometer mogelijk. Opladen zou zo'n drie uur in beslag nemen. De laadruimte is vanuit de cabine toegankelijk. Aan de rechterkant van de opbouw zit standaard een zijdeur. 

Het nieuwe model is een nieuwe doorn in het oog van de gevestigde orde in Duitsland, Mercedes-Benz en Volkswagen. Deutsche Post en DHL waren sinds jaar en dag een echte 'grosskunde' voor deze merken. Echter omdat genoemde merken niet snel genoeg schakelden naar alternatieve aandrijflijnen, neemt het Duitse postbedrijf zelf initiatief.

Voor Ford is de gang van zaken juist een geschenk uit de hemel. Bij de introductie van de huidige Transit-generatie in 2012, werd met geen woord gerept over alternatieve aandrijving, laats staan zelfs een automaat. Toch bestonden er toen ook al milieuzones. Door de samenwerking met Streetscooter, is Ford in één klap weer 'bij de tijd'. 

DEEL HET