Thermo King bij Green Deal Zes

Koelmachinefabrikant Thermo King maakt sinds kort deel uit van Green Deal Zes. Daardoor zit de leverancier aan tafel met beleidsmakers die streven naar nul emissie bij de distributie van goederen in de binnenstad. 

Deelnemers aan GreenDeal Zes testen nieuwe praktische logistieke oplossingen, combinaties van nieuwe technologieën, publiek-private samenwerkingen en regelgeving. Via zogeheten Living Labs (regionale pilots) onderzoeken de deelnemers diverse verbetermogelijkheden van het anders organiseren van het transport, het toepassen van nieuwe voertuigtechnologie tot het testen van innovatieve logistieke oplossingen. De overheden onderzoeken welke ruimte daarvoor gemaakt kan worden in beleid- en regelgeving. De oplossingen die werken en betaalbaar zijn, zullen vervolgens opgeschaald worden. Een aantal Living Labs is al opgestart en de ontwikkeling van nieuwe is in volle gang.

"Wij zoeken hier bewust de samenwerking met partijen om ons heen in zowel de publieke als private sector. Toetreden tot GreenDeal Zes biedt ons de mogelijkheid onze oplossingen op het gebied van zero emissie verder te optimaliseren", aldus Henk Lammertse, directeur van Thermo King. "Wij zoeken continu naar innovatieve oplossingen, zoals de baanbrekende Cryotech-koeltechnologie, die minimale impact op het milieu heeft. Met deze complete, eenvoudige en robuuste oplossing op basis van een gerecycled koudemiddel behoren zowel geluid als uitstoot van diesel tot het verleden."

Lammertse vervolgt: "Door bovendien onze krachten te bundelen met Frigoblock, bekend om de elektrisch aangedreven koelunits, bieden we nu een compleet aanbod van producten en diensten om geluid en uitstoot te beperken. Het bewerkstelligen van een stille en schone (stads-)distributie past goed in de visie van Thermo King Transportkoeling en van GreenDeal Zes."

DEEL HET