Tien Scania LNG trucks voor St. van den Brink

Logistiek dienstverlener St van den Brink heeft bij Scania een order geplaatst voor tien LNG voertuigen. De 4x2 trekkers worden uitgerust met de 340 pk Euro 6 motor. 

Deze LNG motor (Liquefied Natural Gas) biedt met 1600 Nm voldoende koppel om zich moeiteloos door het verkeer te bewegen. De rijeigenschappen benaderen die van een dieselmotor zegt Scania, zodat de chauffeurs voldoende trekkracht beschikbaar hebben. Tegelijk biedt de motor alle voordelen van een gasmotor zoals een lagere uitstoot van CO2 en een lager geluidsvolume. Bovendien zijn alle Scania Euro 6 LNG trucks al helemaal voorbereid voor biogas, waarmee de CO2 uitstoot nog verder verlaagd kan worden. 

De voertuigen worden uitgerust met Scania Opticruise automaat en dubbele tanks voor een maximale actieradius. Dankzij een 6-jarig full-service reparatie- en onderhoudscontract heeft St van den Brink geen omkijken naar de uptime van de voertuigen. Bovendien zijn zij dankzij het contract verzekerd van voorspelbare kosten rondom de inzet. 

St van den Brink is van origine een familiebedrijf met een rijke historie die terug gaat tot 1945. Het bedrijf heeft haar basis in Ermelo en biedt werk aan ca. 800 medewerkers en beschikt over een vloot van 510 trekkende eenheden. Men is actief in geconditioneerd en niet-geconditioneerd vervoer, bulktransport, huiftransport, bouwmaterialentransport en contractdistributie. Men beschikt over warehouses, wasstraten en werkplaatsen in Ermelo, Wormerveer en Lelystad.

Op de foto Gerrit-Jan Mulder, directeur St. van den Brink en Zn BV.

DEEL HET