Toyota stapt in segment koeriersauto

Toyota presenteert de Proace City, de eerste Toyota bedrijfsauto in het compacte segment. Deze Toyota biedt bij de start van de verkopen keuze uit drie dieselmotoren en twee lengtematen, met een laadruimte van 3,3 m3 en een laadvermogen van 650 kilogram voor de Toyota Proace City en een laadruimte van 3,9 m3 en een laadvermogen 1.000 kilogram voor de Long-versie. De compacte bedrijfsauto is per 1 oktober 2019 te bestellen, de prijzen starten bij 13.995 euro exclusief BTW en BPM. Ter introductie van de Toyota Proace City is er het First Edition Pack. Dat bestaat uit onder andere betimmering van de laadruimte, lichtmetalen velgen en een verlengde fabrieksgarantie van 5 jaar/200.000 kilometer.

De nieuwe Toyota is een gevolg van de samenwerking met PSA. De Proace City is technisch en uiterlijk sterk verwant aan de Citroën Berlingo, waarvan PSA ook versies bouwt voor Peugeot (Partner) en Opel (Combo). Daarbij hebben genoemde versies nog een ‘eigen gezicht’, maar de nieuwe Toyota lijkt zeer sterk op de Berlingo.

De Toyota Proace City combineert compacte buitenmaten met een praktisch, doelmatig interieur. De 4,4 meter versie biedt een laadruimte van 3,3 m3, genoeg voor twee Europallets. De 4,7 meter metende Long heeft 3,9 m3 laadruimte en een laadvermogen van maximaal 1.000 kilogram, volgens Toyota het hoogste in zijn segment. Er zijn in eerste instantie vier uitvoeringen van de nieuwe bestelauto: Comfort, Cool Comfort, Professional en Innovator. In 2020 volgen ook versies met een benzinemotor, met vierwielaandrijving en Verso- en Shuttle-uitvoeringen.

In de zomer van 2020 verschijnt ook de Toyota Proace Electric, de eerste volledig elektrische bedrijfsauto van Toyota, in 2021 gevolgd door de Toyota Proace City Electric.

DEEL HET