Van Kuijk Groep investeert in drie Volvo FH Electric trekkers

Met de inzet van drie Volvo FH Electric trekkers zet Van Kuijk Groep een belangrijke stap in de verduurzaming van haar transportactiviteiten. De eerste twee voertuigen zijn reeds geleverd door BAS Truck Center en worden ingezet bij opdrachtgever Bonda voor het transport van diervoeding. De derde truck wordt op korte termijn afgeleverd en ingezet bij waterschap Delfland voor het transport van vloeibaar zuiveringsslib.

Van Kuijk Groep is een familiebedrijf dat is opgericht in 1968 en inmiddels onder leiding is van de broers Bart en Coen van Kuijk. Het bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met transportwerkzaamheden in de agrarische sector en heeft een vloot van 85 eigen trucks die op 4 verschillende divisies worden ingezet. Onder de naam Vakutrans verzorgt het bedrijf mesttransport, -handel, op- en overslag en -verwerking, transport van reststromen en bieten in de wintermaanden. Onder de naam Koenen B.V. wordt het transport van aardappelen en veevoeders met tankwagens en kipper/walking floors verzorgd.

Het besluit om te investeren in elektrische trucks is ingegeven door de ambitie van Van Kuijk Groep om het bedrijf te verduurzamen en te voldoen aan de toekomstige verplichtingen op het gebied van duurzaamheid. Deze visie wordt ondersteund door een aantal opdrachtgevers die tevens bereid zijn om mee te werken aan dit duurzaamheidsinitiatief. Duurzaam transport van diervoeding Van Kuijk Groep verzorgt inmiddels al geruime tijd het transport voor Bonda, het circulaire onderdeel van Agrifrim. De eerste twee Volvo FH Electric trekkers worden daar nu ingezet voor het vervoer van diervoeding. Coen van Kuijk, directeur Van Kuijk Groep: “Ik wist dat Bonda duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Het leek mij een mooi moment om samen de mogelijkheden te bespreken voor de inzet van elektrische vrachtwagens. Bij Bonda waren ze daar direct heel enthousiast over.”

Elektrische vrachtwagens zie je nog niet veel rijden, zeker niet in de agrarische sector. Het vergt wel wat van de organisatie. Het gaat hier namelijk om trucks met een pompunit op de tankwagen. Doordat er niet of nauwelijks andere bedrijven elektrisch rijden en deze uitrusting nodig hebben, hebben Van Kuijk Groep en Bonda hiervoor het een en ander moeten uitvinden. Bij de keuze voor Volvo Trucks speelde het vertrouwen in de technologie van Volvo een belangrijke rol. Daarnaast heeft de begeleiding vanuit BAS Truck Center en het sterke partnership tussen Van Kuijk Groep en Volvo Trucks het vertrouwen gegeven om gezamenlijk deze uitdaging aan te gaan. Efficiënt opladen De oplaadinfrastructuur voor de elektrische trucks is ingericht met snellaadpalen met een vermogen van 250 kW/h, die zijn gefaciliteerd bij de opdrachtgevers op de depots waar de trucks 's nachts worden gestationeerd. Op deze manier kunnen de trucks efficiënt worden opgeladen en klaargemaakt voor de volgende dag.

 

 

DEEL HET