VDH Logistics naar Spanje met Iveco op LNG

VDH Logistics en Transport zet voortaan twee Iveco Stralis trekkers op LNG in voor ritten naar Spanje en Portugal. Met een actieradius van in totaal 1600 kilometer moet dat geen enkel probleem zijn volgens het bedrijf. De inzet van LNG trucks past helemaal in de duurzaamheids doelstellingen van het transportbedrijf.

De Iveco Hi-Way trekkers zijn voorzien van de 460 pk LNG motor. Uitgerust met dubbele tanks kunnen deze trucks 390 kg LNG meenemen, en dat is goed voor een bereik van 1600 kilometer. Dat maakt internationale inzet van trucks op LNG steeds beter mogelijk en aantrekkelijk. Bijkomend voordeel is dat in Duitsland trucks die op gas rijden de komende twee jaar zijn vrijgesteld van de Maut. De chauffeurs die op de Iveco's gaan rijden werden door Pitpoint speciaal getraind in het tanken van gas. Daarvoor hebben ze hun LNG Tankcertificaat gehaald. 

Iveco heeft in goed overleg met VDH gezorgd dat de tankpassen voor Nederland en het buitenland met tankinstructie in orde waren voordat de eerste meters in buitenland werden afgelegd. In Frankrijk en Spanje kunnen er verschillen zijn in het tanken van LNG. Daarbij moet gedacht worden aan een andere manier van het bedienen van de installatie en het gebruik van tags en tankpassen. LNG is overigens ook in Frankrijk en Spanje verkrijgbaar, en zelfs tegen lagere prijzen dan in Nederland. 

DEEL HET