Venlo heeft een LNG tankstation

DCB Energy en Pitpoint hebben gisteren het LNG tankstation in Venlo geopend. Bij dit station kan ook CNG worden getankt en in een later stadium waterstof. Ook komen er laadpalen voor elektrische voertuigen. Er kan zowel door personenauto's als vrachtwagens ook diesel worden getankt.

Voor DCB Energy is dit de eerste van vijftien zogeheten E-hubs, waar klanten alle brandstoffen van heden en toekomst kunnen krijgen. Het LNG station in Venlo wordt gekenmerkt doordat er twee tankpunten voor LNG zijn. "De ontwikkelingen op het gebied van LNG hebben ons geïnspireerd na te denken over het tankstation van de toekomst", zegt DCB Energy. "Dat wordt een tankstation waar benzine, diesel, CNG, LNG en waterstof verkrijgbaar zullen zijn en waar ook laadpalen zullen zijn voor elektrische voertuigen."

De locatie in Venlo bevindt zich aan de rand van Trade Port West en is vanaf de A67 en de A73 eenvoudig te bereiken. Klaar is het station nog allerminst. DCB Energy wil hier ook nog een restaurant realiseren en een parkeerruimte voor personenwagens.  Trucks zijn voor het parkeren aangewezen op de ruimte bij het verderop gelegen chauffeurscafe Heijerhoeve en op de Stephensonweg elders aan de westkant van Venlo.   

DCB Energy heeft nog veertien locaties op het oog in ons land om soortgelijke tankstations te ontwikkelen. In het Zuid Hollandse Den Hoorn werd vorige maand eveneens een tankstation voor LNG trucks in gebruik genomen. In juli 2017 hebben DCB Energy en PitPoint.LNG een contract getekend voor de realisatie van drie LNG-tanklocaties. Twee van deze locaties zijn nu operationeel en de derde locatie te Roosendaal volgt in het voorjaar. Met Den Hoorn en Sevenum/Venlo erbij telt Nederland inmiddels 24 LNG-tanklocaties in totaal.   

DEEL HET