Vier Scania's op LNG voor AB Transport

AB Transport Group heeft vier nieuwe Scania R410 LNG trekkers in gebruik genomen. De trucks zijn uitgerust met Scania's 13-liter motor met een vermogen van 410 pk en een koppel van 2.000 Nm. Dit geeft de motor voldoende trekkracht om een 40 tons combinatie vlot door het verkeer in de Benelux te trekken. De voertuigen zijn uitgevoerd met dubbele LNG-tanks.

AB Transport Group volgt al langer een traject naar een duurzame inzet van hun voertuigen. LNG als brandstof getuigt van visie en een sterke focus op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het Noord-Hollandse transportbedrijf. LNG (Liquefied Natural Gas) is vloeibaar aardgas en wint als brandstof snel aan populariteit. De actieradius van een moderne LNG truck maakt Beneluxdistributie probleemloos mogelijk. Het LNG-netwerk van tankstations wordt voortdurend verder uitgebreid. De Scania gasmotoren kunnen ook moeiteloos overschakelen op bio-LNG, zodat voor de toekomst een mogelijk volgende stap naar CO2 verlaging gezet kan worden.

Food en agri 

AB Transport Group is een grote logistieke dienstverlener in de agri- en foodsector met vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk. Het wagenpark omvat 1.100 trucks en 1.800 trailers. Het bedrijf is met name gespecialiseerd in transporten van aardappelen, meel, veevoer, gekoelde foodproducten en vloeibare zuivel. Het bedrijf is, met 1.700 medewerkers, een grote speler met een dicht netwerk in Europa. Het bedrijf heeft de ambitie om uit te groeien tot de meest gewaardeerde logistiek dienstverlener in de food- en agriketen. 

DEEL HET