Volledig elektrische huisvuilwagen van GeesinkNorba

GeesinkNorba heeft met Emoss een volledig elektrisch aangedreven huisvuil- inzamelvoertuig ontwikkeld. De achterlader werd eerder deze week geïntroduceerd in Emmeloord.

GeesinkNorba ziet deze 'LI-ON Power Pro' als een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling naar een duurzame afvalinzameling. ''Wij hebben deze huisvuiltruck gebouwd met het oog op een toekomst waarin onze klanten hun werkzaamheden uitsluitend milieuvriendelijk kunnen uitvoeren."

De LI-ON Power Pro is ontwikkeld in combinatie met de Geesink GPM IV opbouw. Zowel het chassis als de opbouw van deze wagen worden aangedreven door lithium-ion batterijen die voor een optimale gewichtsverdeling onder de laadbak zijn gemonteerd. De LI-ON Power Pro is volgens de fabrikant zeer geschikt voor toepassing in grote steden waar weinig kilometers gemaakt worden en waar milieurestricties gelden. 

“In 2001 zijn wij gestart met de productie van de eerste hybride huisvuilwagen. In samenwerking met onze Zweedse klant Renova AB hebben wij in 2003 de eerste 14 hybride wagens mogen leveren. Sinds 2003 gaan de hybride voertuigen van GeesinkNorba de hele wereld over, zegt het bedrijf. ''Van Singapore en Istanbul tot Barcelona, Londen, Parijs, Amsterdam en Breda. De gemeente Breda heeft inmiddels meerdere hybride voertuigen van Geesink in het wagenpark.'' 

GeesinkNorba ziet een sterke toename in de vraag naar milieuvriendelijke voertuigen. Voorbeelden hiervan zijn de order van 31 hybride achterladers die het bedrijf de afgelopen week van het Zweedse bedrijf Renonorden heeft mogen ontvangen, en zes hybride MF twee compartiment wagens voor Suez in Frankrijk. 

 

DEEL HET