Volvo FE Electric in bouwlogistiek regio Amsterdam

H. van Wijk Transport heeft een Volvo FE Electric 6x2 met kipperopbouw en autolaadkraan in gebruik genomen. De volledig elektrisch aangedreven truck wordt ingezet voor het transport van bestrating en grondstoffen voor infraprojecten in Amsterdam. Dat Volvo  de truck af fabriek produceert en levert, was voor H. van Wijk Transport de belangrijkste reden om voor de FE Electric te kiezen. De nieuwe truck is geleverd door de dealer in Aalsmeer.

“Sinds vijf jaar zijn we volop bezig met duurzaamheid”, zegt directeur-eigenaar Harry van Wijk. “Dat vinden we zelf belangrijk en ook opdrachtgevers vragen in aanbestedingen steeds vaker wat je als bedrijf doet aan duurzaamheid. Ook zien we dat steden toewerken naar strengere regels. Zo mogen er in Amsterdam vanaf 2025 alleen nog uitstootvrije voertuigen rijden binnen de ring. Aangezien een groot deel van onze werkzaamheden zich daar afspeelt, is het als bedrijf zaak om daar bijtijds op te anticiperen.”

De Volvo FE Electric (GVW 27 ton) van Van Wijk is voorzien van een kipperopbouw en een elektrisch aangedreven 19 tonmeter autolaadkraan. De truck gaat voornamelijk rijden in opdracht van zusterbedrijf H. van Wijk Infra, dat gespecialiseerd is in GWW-projecten. Van Wijk: “Deze truck wordt volledig in Amsterdam ingezet voor het transport van onder andere bestratingsmateriaal en grondstoffen, zoals zand. De vrachtwagen biedt hetzelfde laadvermogen als onze dieseltrucks, maar is volledig uitstootvrij. We stationeren de truck bij een werf in Amsterdam, zodat we geen onnodige kilometers maken naar onze vestiging in Aalsmeer. We rijden gemiddeld 100 à 120 kilometer per dag in Amsterdam en de actieradius van de Volvo FE Electric is in principe voldoende voor een complete werkdag. Het is voor ons zaak om een balans te vinden tussen de actieradius en de inzet op locatie, want de autolaadkraan gebruikt ook accucapaciteit.”

Ideaal voor stop-en-go

De aandrijflijn van de Volvo FE Electric bestaat uit twee elektromotoren en een versnellingsbak met twee versnellingen. Het vermogen wordt gegenereerd door een elektromotor van 400 kW en een koppel van 850 Nm. De energie die vrijkomt bij het remmen wordt gebruikt om de accu’s op te laden, waardoor de truck geschikt is voor inzet met veel stop-en-go.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten