Volvo komt dit najaar met Euro 6 LNG

In de tweede helft van 2017 introduceert Volvo Truck een nieuwe LNG Euro 6 truck. Het Dual Fuel principe staat aan de basis van de techniek. Maar de nieuwe truck zal voornamelijk op LNG draaien en voor maximaal tien procent op diesel.

In tegenstelling tot de techniek bij Scania en Iveco, heeft Volvo dus gekozen voor een groot dieselblok en niet voor een acht of negen liter blok met bougies. Volvo zegt dat het voor zware transporttaken dit type motorblok wil blijven gebruiken. Daardoor kunnen we vermogens aanbieden van 420 en 460 pk, even veel als de dieselversies, en zijn de motoren gekoppeld aan de bij chauffeurs geliefde I-Shift automatische transmissie'', aldus Volvo, ''en is deze truck veel schoner dan Euro 6.''  Het merk schenkt speciale aandacht aan het voorkomen van het weglekken van gas, wat zeer milieuvervuilend is.

Volvo streeft er bij de nieuwe gastrucks naar om zo min mogelijk merkbaar verschil met dieseltrucks te krijgen. Ook de onderhoudsintervallen zijn identiek aan de normale dieselvariant, zegt Volvo. De actieradius houdt Volvo op duizend kilometer. Klanten kunnen bij dit type truck ook kiezen voor de kleinere FM-cabine.  

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten