Volvo legt geld opzij voor emissieprobleem (update!)

Volvo heeft zeven miljard Zweedse kronen (zo'n 682 miljoen euro) gereserveerd, omdat vrachtwagens en bussen van de Zweedse truckbouwer die zijn verkocht in Europa en de VS, te veel stikstof zouden hebben uitgestoten.

Volvo zegt dat het gaat om onderdelen in het SCR-systeem. Dit systeem, Selective Catalytic Reduction, is bedoeld om de NOx-uitstoot van dieselmotoren te verlagen. Vanwege slijtage van bepaalde onderdelen in dit systeem, stijgen de emissiewaarden naar een onacceptabel niveau. Volvo zegt in de VS met de betreffende milieu-instanties in gesprek te zijn hierover en zoekt naar een oplossing.

In een reactie zegt de Nederlandse importeur dat het ook gaat om trucks in Nederland. Echter omdat de achteruitgang niet bij alle voertuigen en motoren op dezelfde manier gebeurt, zegt de importeur geen aantallen trucks te kunnen geven die hier last mee hebben. Onderzocht wordt nog of het tot een terugroepactie komt. 

In oktober kondigde Volvo de mogelijk hogere emissiewaarden al aan. Volgens Volvo zal het gereserveerde bedrag al met het bedrijfsresultaat over het vierde kwartaal van 2018 verrekend worden. 

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten