Volvo LNG voor Transport Groep Gelderland

Transport Groep Gelderland uit Lochem heeft een Volvo FH LNG truck in gebruik genomen. Het transportbedrijf kiest, samen met haar opdrachtgever Friesland Campina, hiermee bewust voor duurzamer transport. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo-dealer Paashuis Bedrijfswagens.

 

Stimuleringsregeling

Op 1 januari jl. is er een stimuleringsregeling in Nederland ingegaan, waarbij er direct aan de pomp een korting wordt verrekend per kilogram LNG. De Volvo FH LNG-truck wordt bij Transport Groep Gelderland ingezet in het intra transport en verzorgt transporten tussen de verschillende verwerkingslocaties van Friesland Campina. De Volvo FH LNG krijgt Borculo als uitvalsbasis, voordeel hiervan is dat nabij een LNG tankstation gevestigd is. Bijkomend financieel voordeel voor transport door Duitsland is dat er tot eind 2020 geen maut betaald hoeft te worden. Met deze regelingen kan de extra investering die voor een LNG truck nodig is, op termijn grotendeels snel terugverdiend worden.

Over Transport Groep Gelderland

Transport Groep Gelderland is ontstaan uit een samenwerkingsvorm van een aantal individuele vervoerders die in 2002 hun krachten hebben gebundeld. TGG behoort tot de middelgrote transportbedrijven van Nederland. Dagelijks verzorgt het bedrijf de collectie van rauwe melk van een groot aantal veehouders met name in de provincie Gelderland en de distributie naar productlocaties. 

 

 

DEEL HET