VW E-Delivery eerst voor Latijns Amerika

Volkswagen presenteert een volledig elektrische distributietruck, de e-Delivery. Samen met de e-Crafter en elektrische trucks van MAN en Scania werkt de nieuwe Volkswagen Truck & Bus groep op alle fronten aan oplossingen voor de toekomst. 

Volkswagen Truck & Bus, de nieuw opgerichte bedrijfswagendivisie van VW met daarin de merken MAN, Scania én Volkswagen zelf presenteerde zich zelf gisteren voor het eerst aan de pers. Tijdens een bijeenkomst in Hamburg werd vooral een toekomstbeeld geschetst waarin ‘connectivity’, het milieu en autonoom rijden aan bod kwamen. Naast de inmiddels bekende Volkswagen e-Crafter en een aantal prototypes van MAN en Scania was er ook een echte primeur. Daarmee was dat tevens het enige concrete nieuws wat er gepresenteerd werd, namelijk de elektrische versie van de nieuwe Delivery distributietruck die in Brazilië geïntroduceerd wordt.

De nieuwe Delivery serie is de opvolger van de in Brazilië nog altijd geproduceerde oude VW L90 cabine die wij nog kennen van de LT, en later als MAN-VW. De nieuwe Delivery cabine is een eigen VW ontwerp. De cabine ziet er modern en strak uit, en volledig in lijn met de VW bedrijfswagens zoals de Amarok. In de cabine is rekening gehouden met forse Europeanen want er is voldoende ruimte aan boord. Toch voorziet VW nog geen Europese introductie van dit model voor de komende jaren. 

Met de e-Delivery komt Volkswagen met een prachtige duurzame oplossing voor stedelijke distributie. Het getoonde model is een regelrechte primeur en het betreft hier dan ook een pre- productie model. De Volkswagen is uitgerust met een WEG AL160 elektromotor met een vermogen van 109 pk (80kW). Met het Li-ion LifeP04 accupakket heeft deze distributietruck een actieradius van rond de 200 kilometer. De truck maakt gebruik van regeneratie van remenergie en heeft separate elektromotoren voor auxilery systemen aan boord zoals de verwarming, airconditioning, de stuurpomp en een luchtcompressor. Laden kan in drie uur, maar in twintig minuten kan de accu al voor een kwart worden bijgeladen. Volkswagen start de productie van de e-Delivery in 2020 voor de Latijns Amerikaanse markt. Net zoals VW nog geen plannen heeft om de dieselgestookte Delivery naar Europa te halen geldt dat ook voor de elektrische versie. Uitsluiten doet VW het echter ook niet. Feit is dat Volkswagen met de nieuwe Delivery een modern alternatief heeft voor een segment waarin wereldwijd grote groei voorspeld wordt. De Delivery past dan ook helemaal in de ambities van Volkswagen Truck & Bus om wereld marktleider te worden in de bedrijfswagens met de drie merken. 

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten