VW snel met e-variant nieuwe Crafter

Volkswagen is snel met de introductie van een volledig elektrisch aangedreven versie van de nieuwe Crafter. In Hannover stond hij prominent op de stand van het merk. 

Vanaf de start van de ontwikkeling van de nieuwe Crafter was een elektrisch aangedreven versie in de plannen opgenomen, zegt Volkswagen. Ook de e-Crafter heeft een laadvolume van 11,3 m3. De maximaal bruikbare hoogte van de laadruimte bedraagt 1,96 meter, de maximale laadbreedte tussen de wielkasten meet 1,38 meter, aldus VW. Het laadvermogen is nog niet bekend gemaakt.

Het lithium-ion batterijpakket bestaat uit 312 cellen, heeft een capaciteit van 43 kWh en bevindt zich onder de laadvloer. Het laadruim heeft daarom ook dezelfde afmetingen als die van andere Crafters. Afhankelijk van de voertuigconfiguratie maakt het batterijpakket een actieradius van ruim 200 km mogelijk. Met de juiste lader zijn de accu’s in 45 minuten tot 80% op te laden.

De e-Crafter heeft een elektromotor met een vermogen van 100 kW. Het koppel van 290 Nm is vrijwel direct beschikbaar. De e-Crafter is bovendien klaar voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van opslagcapaciteit. In de toekomst worden zo reikwijdtes tot 400 km mogelijk. Hoewel het exemplaar op de IAA in Hannover nog in het concept stadium verkeert, zullen de eerste productiemodellen van de Volkswagen e-Crafter in 2017 al in gebruik kunnen worden genomen.   

DEEL HET