Wezenberg zet Scania Ecocombi op gas in.

Wezenberg heeft de primeur van een vijftig tons Ecocombi of LZV combinatie die wordt voortgetrokken door een truck die vloeibaar aardgas oftewel LNG als brandstof gebruikt.

Na de goedkeuring van Scania LNG voertuigen voor het vervoer van ADR goederen scoort het Zweeds/Nederlandse merk nu weer een primeur. De nieuwe Scania G340 van Wezenberg is namelijk de eerste LNG trekker die is goedgekeurd voor vijftig ton GVW in combinatie met een LZV toelating. 

“Als onze klanten Ecocombi’s op LNG kunnen inzetten, dan geeft dat een enorme besparing op brandstofkosten en CO2. Dat is iets wat wij alleen maar kunnen aanmoedigen,” aldus Sales Director Jan de Vries van Scania Nederland B.V. De toelating van LNG als brandstof voor voor Ecocombi’s geeft een sterke impuls in het verduurzamen van het wegtransport in Nederland. 

In samenwerking met Wezenberg Transport en Scania Research & Developement is er een uitgebreide testperiode doorlopen. De Nederlandse wetgeving staat treingewichten tot 50 ton toe en is daarmee ruimer dan de andere Europese landen en dat biedt mogelijkheden. Scania pakt iedere interessante mogelijkheid aan om transport te verduurzamen. Rogier Verkley, directielid van Wezenberg vertelt: “Wij geloven in LNG en in de inzet van Ecocombi’s (LZV’s). Als we die twee combineren dan biedt dat het ultieme voordeel. We werken op die manier zowel op brandstofsoort als op laadvermogen aan een lagere CO2 uitstoot.”  

Scania’s 340 pk sterke Euro 6 gasmotor presteert uitzonderlijk goed op het gebied van brandstofverbruik en trekkracht. Deze motor beschikt, met 1600Nm, over het hoogste koppel voor LNG motoren in de markt. Een voertuig met deze motor – of de Scania 280 pk Euro 6 gasmotor - is veel stiller dan een diesel waardoor ze binnen de PIEK-norm valt en Quiet Truck gecertificeerd is. Dit leidt, als distributievoertuig, tot een succesvolle inzet in de stedelijke distributie. Dat is van extra belang bij de dagrandleveringen.  

Wezenberg Transport B.V. is met een vloot van 144 trekkers en ruim 200 opleggers één van de grote spelers in ons land op het gebied van distributie van AGF-producten en levensmiddelen, zowel nationaal als internationaal (met name Noord-Duitsland). Winkeldistributie, losgestort vervoer van AGF-producten en multimodaal transport.

 

 

DEEL HET