XPO koopt 165 elektrische Renault trucks

XPO, één van de grootste logistiek dienstverleners ter wereld, investeert flink in elektrische vrachtwagens. XPO koopt maar liefst 165 elektrische Renault vrachtwagens, waarvan 105 van de zwaarste categorie.

De elektrische vrachtwagens zijn bestemd voor de locaties van XPO in Frankrijk en gaan rijden in het regionaal transport aldaar. De aankoop is dan ook het resultaat van een goede samenwerking tussen Renault Trucks en XPO. Van de 165 bestelde elektrische vrachtwagens zijn 105 Renault E-Tech T trekkers. De overige 60 zijn E-Tech D en D-Wide bakwagens. In 2021 bestelde XPO al eens 65 elektrische Renault vrachtwagens.

XPO wil met de aankoop vol inzetten op duurzaamheid. Uiteindelijk wil XPO alle dieselvrachtwagens vervangen die in Frankrijk regionaal en stedelijk werk verrichten. In 2030 wil het bedrijf een kwart van de transporten volledig elektrisch uitvoeren. Hiermee ambieert het bedrijf een CO2-reductie van 26.000 ton te bereiken. Al volgend jaar wil XPO 25% minder schadelijke uitlaatgassen uitstoten dan in 2019.

“Sinds onze eerste test met elektrische vrachtwagens in 2021 zijn we onder de indruk van de technologie”, aldus Bruno Kloeckner, Managing Director XPO France. “Het is ook populair bij onze chauffeurs. We vernieuwen ook onze dieselvloot en vergroten het gebruik van bio-brandstoffen. Daarnaast ontwikkelen we innovatieve oplossingen zoals multimodaal rail- en binnenvaarttransport. Recent zijn we een project gestart met waterstof. We geloven dat deze aanpak XPO tot een aantrekkelijke partner maakt, waarbij we onze klanten helpen in hun reis naar duurzaamheid.”

DEEL HET