Zwitserse 'Watt d'Or' Award voor Hyundai waterstoftrucks

Hyundai Hydrogen Mobility (HMM), de joint venture van Hyundai met een aantal partners die zich bezighouden met waterstoftrucks, heeft de prestigieuze Zwitserse Watt d’Or award gewonnen. Deze prijs is voor innovaties op het gebied van energie.

HMM won in de categorie ‘Energy-efficient Mobility’. Vooral de businesscase voor vervoerders maakte indruk op de jury. De trucks van Hyundai, de Xcient Fuel Cell, worden geleverd op basis van betalen naar gebruik. Dit houdt in dat vervoerders geen grote investeringen vooraf hoeven te doen. De benodigde waterstof wordt geleverd door Hydrospider AG, een bedrijf dat waterstof op een duurzame wijze produceert.

Hyundai toont hiermee aan dat met de waterstof brandstofcel nu al een businesscase te maken is en dat het concept in de praktijk uitstekend toepasbaar is. Het doel is volledig emissievrij en duurzaam transport. 

De prijs is een mooie bevestiging voor de wereldwijde waterstof ambities van Hyundai. Het project in Zwitserland is een voorbeeld voor hoe het Koreaanse merk de basis wil leggen voor de toekomst. Hyundai wil in 2030 700.000 brandstofcellen produceren, waarvan 500.000 voor toepassing in voertuigen. Hyundai trekt meer dan zes miljard Euro uit voor de verdere ontwikkeling van brandstofcel technologie.

 

 

DEEL HET