CB zet Volvo LNG trucks in voor langere afstanden

Logistiek dienstverlener CB (voorheen Centraal Boekhuis) zet sinds begin oktober de eerste Volvo LNG truck in. Deze schone vrachtwagen zorgt volgens het bedrijf voor 20% besparing op CO2-uitstoot en 95% minder uitstoot van fijnstof vergeleken met dieselvrachtwagens.

De trucks zijn ook aanzienlijk stiller. CB zegt dat de nieuwe truck bijna 24 uur per dag op de weg is en goed is voor 150.000 kilometer per jaar in de Benelux.

Arjan de Jong, manager Vervoer bij CB: ‘De nieuwe vrachtwagen draagt flink bij aan onze totale ambities: 30% CO2-besparing en 70% fijnstofreductie in 2020. In Nederland rijden we op de lange afstanden met zes trekker-trailers, waarvan nu een op LNG. Als het bevalt, dan vervangen we ook de andere vijf wagens. In aanschaf zijn ze duurder en de chauffeur heeft een speciaal certificaat nodig. De brandstof is goedkoper en uiteindelijk verdienen we de investeringen terug.’

CB realiseert zijn duurzaamheidsdoelstellingen in vervoer onder meer door efficiëntere routes (minder kilometers), verduurzaming van het wagenpark en samenwerking met (elektrisch) vervoerspartners.

 

DEEL HET