Deal tussen Nikola en General Motors nog niet rond

Een eerder aangekondigde overeenkomst tussen General Motors en de start-up Nikola, dat een elektrische truck wil bouwen en met GM een elektrisch aangedreven puck-up truck, staat op losse schroeven.

Aanvankelijk leek General Motors zich niet druk te maken om het feit dat Nikola-topman Trevor Milton moest wijken, ook niet nadat Nikola op het verhaal van Hindenburg, waarbij Nikola als onbetrouwbaar werd weggezet, een redelijk slap antwoord bracht. Een antwoord waarin de leugentjes werden toegegeven, maar waarbij excuses uitbleven.

Het lijkt erop dat General Motors nu pas op de plaats maakt. De kern van de overeenkomst met Nikola is dat General Motors aandrijflijnen en productiecapaciteit gaat leveren voor Nikola, zodat dit merk een elektrisch aangedreven pick-up truck, de Badger, op de markt kan brengen. Hiervan zou GM dan 80% van de inkomsten ontvangen en GM zou een aandeel van 11% krijgen in het bedrijf Nikola.

In reactie op het nieuws dat de deze deal nog niet rond is, daalden de aandelenkoersen van Nikola en GM met respectievelijk 7,4 en 2,4 procent. Partijen hebben nu bedenktijd tot 3 december. Is er voor die tijd geen beslissing, dan is het verhaal van de baan. Analisten in de VS denken dat GM er beter aan doet om Nikola los te laten en zelf een elektrisch aangedreven pick-up te gaan bouwen. 

DEEL HET