FMX 8x4 electric voor A. de Reus

Een primeur voor A. de Reus Aannemersbedrijf: het bedrijf heeft zijn eerste Volvo FMX 8x4 Electric met haakarm in gebruik genomen. De elektrische truck wordt ingezet voor containertransport in de Rotterdamse haven. De Volvo FMX Electric is geleverd door Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center.  

De Reus voert als specialistisch aannemersbedrijf vooral werkzaamheden uit in de Rotterdamse haven. “Je moet je als bedrijf nu alvast voorbereiden op de toekomst. Als je dat nu niet doet, ben je straks te laat”, zegt directeur André de Reus. “We zijn vooral actief in De Botlek, Europoort en op de Maasvlakte en daar hebben we te maken met milieuzones. Ook onze opdrachtgevers vragen wat wij doen op het gebied van duurzaamheid. We merken dat de aanschaf van deze Volvo FMX Electric zeer wordt gewaardeerd door klanten en dat ze meedenken. Zo kunnen we ook gebruikmaken van een laadpunt op het terrein van een van onze vaste opdrachtgevers.”  

Actieradius

De Volvo FMX Electric (GVW 37 ton) wordt ingezet voor allerlei containerwerkzaamheden. “Denk aan het plaatsen van vloeistofdichte containers voor de afvoer van verontreinigde grond, zand en puin. Voldoende actieradius was voor ons de belangrijkste eis. We wilden een truck met genoeg capaciteit voor een volledige werkdag. De Volvo FMX Electric biedt een bereik tot 300 kilometer en dat is voor ons in principe voldoende om een hele dag te kunnen rijden en werken. Op ons eigen terrein hebben we een laadpunt laten plaatsen waar we de truck na werktijd opladen. Binnenkort komen er zonnepanelen op ons dak, zodat we de truck ook kunnen opladen met groene stroom.”

Koploper in elektrisch bouwtransport 

Het is voor A. de Reus Aannemersbedrijf de eerste Volvo-truck. “Volvo Trucks is koploper met elektrische bouwtrucks en zo zijn we met Volvo Group Truck Center in contact gekomen. Zij hebben veel kennis van elektrisch transport en alle zaken waar je op moet letten. We konden tijdens een proefrit kennis maken met een elektrische truck. Wat mij opviel tijdens die rit was dat de truck ontzettend sterk en stil is.”

“Service en onderhoud laten we doen bij Volvo Group Truck Center in Rotterdam. Daar ben ik ook op bezoek geweest. Het is een moderne en professionele werkplaats met de knowhow om aan elektrische voertuigen te werken. Voor ons is het allemaal nieuw, ook wat we kunnen verwachten van onderhoud. Daarom hebben we een onderhoudscontract afgesloten zodat dat helemaal is afgedekt.” 

Over A. de Reus Aannemersbedrijf 

A. de Reus Aannemersbedrijf is in 1980 opgericht door André de Reus en is gevestigd in Vlaardingen. Het bedrijf voert vooral specialistische zuig-, graaf- en blaaswerkzaamheden uit in de Rotterdamse haven. Daarnaast is A. de Reus actief op het gebied van bodemsanering, betonwerkzaamheden, de aanleg van tankterpen en tankputten, het bouwrijp maken van terreinen en kabelwerken voor klanten in de petrochemische industrie, op- en overslagbedrijven, logistiek en energie.

DEEL HET