Ford E-Tourneo Courier

Ford presenteert de nieuwe E-Tourneo Courier, een volledig elektrische SUV die een voorbode lijkt te zijn voor de bestelauto op grijs kenteken. 

Het nieuwste model in de veelzijdige line-up van Tourneo-modellen van Ford heeft een volledig elektrische aandrijflijn en biedt een uitgebreide reeks digitale diensten en verbonden functies om elektrisch rijden aantrekkelijk en toegankelijk te maken. En met de geavanceerde over-the-air-technologie is de E-Tourneo Courier eenvoudig te voorzien van de nieuwste updates.

“De E-Tourneo Courier maakt een belangrijk deel uit van de toekomst van Ford in Europa die elektrisch, uitdagend en avontuurlijk is. Deze auto is het nieuwste resultaat van onze wereldwijde inspanningen en investeringen waarmee we ons aanbod van elektrische en verbonden auto’s snel uitbreiden”, zegt Jim Farley, President en CEO van Ford.

De E-Tourneo Courier is één van de tien volledig elektrische modellen die Ford tegen 2024 in Europa wil aanbieden. Het merk streeft naar nul-emissies voor alle in de regio verkochte verkopen tegen 2035 en investeert tot 2026 wereldwijd 50 miljard dollar om vanaf het einde van datzelfde jaar een gemiddeld jaarlijks productievolume van meer dan 2 miljoen volledig elektrische voertuigen te realiseren. De E-Tourneo zal vanaf medio 2024 in Nederland leverbaar worden. Over de komst van een grijs kenteken versie is nog niks bekend op dit moment.

DEEL HET