Milieuprijs voor Volkswagen Caddy 2.0 diesel

Het door 'dieselgate' en 'sjoemelsoftware' achtervolgde Volkswagen heeft in Duitsland een milieuprijs in de wacht gesleept. De VW Caddy 2.0 diesel Euro 6 werd uitgeroepen tot de meest milieuvriendelijke kleine bestelwagen.

Deze opmerkelijke uitslag was de uitkomst van testen door de redactie van Trucker en Verkehrsrundschau. Deze Duitse vakbladen hebben uitvoerige testen uitgevoerd waarbij het brandstofverbruik van de Caddy als beste uit de bus kwamen. De beladen Caddy liet een verbruik optekenen van 5,8 liter per 100 kilometer over een parcours met zowel snelweg- als landstrasse- en binnenstad verkeer. 

Voor VW is het binnenhalen van deze prijs een mooie opsteker in deze barre tijden. In de USA is het merk namelijk inmiddels al 15 miljard Dollar kwijt aan schikkingen met eindgebruikers vanwege het dieselschandaal. Het gaat daarbij om eigenaren van voertuigen met dezelfde 2.0 liter TDI dieselmotor als de in Duitsland bekroonde Caddy. Echter deze Euro 6 versie valt niet onder de besmette VW-diesels.

DEEL HET