Reuzenorder voor Nikola: 2500 elektrische huisvuiltrucks

De Amerikaanse start-up Nikola heeft een reuzenorder te pakken voor de levering van 2500 batterij-elektrische huisvuiltrucks voor het Amerikaanse recyclingbedrijf Republic Services. Het betreft minimaal 2500 trucks, het kunnen er volgens Nikola nog 5000 worden.

In het begin van het jaar 2022 moet het testwerk beginnen en dan zullen begin 2023 de eerste trucks geleverd gaan worden, zegt Nikola. De bedoeling is dat deze huisvuiltrucks van een bijzonder krachtig batterijpakket worden voorzien van 720 kWh. Dit batterijpakket dient ook als basis voor de Nikola Tre, waarvan rond deze tijd tests in Europa zouden moeten aanvangen. Nikola verwacht door deze order, dat het de kosten van het Nikola Tre platform verder kan reduceren omdat het nu bestelde aantal trucks naar verwachting de onderdelenprijzen zal doen dalen. Klant Republic Services is volgens Nikola de een na grootste partij in de markt van huisvuil en recycling in de VS. Het bedrijf werkt hard aan een groene strategie, duurzaamheid staat volgens Nikola centraal.

Nikola zegt dat de software het motorvermogen zal beperken tot duizend pk, en dat is drie keer zo veel als concurrenten die dieseltrucks of gastrucks aanbieden, aldus Nikola.

DEEL HET